Bezig met laden...
afbeelding leeg

Montessori School steunt het True Doors project van WIBoZ


Afgelopen december is de Montessorischool gestart met verschillende activiteiten ter ondersteuning van het “True Doors” project van het Woon Initiatief Bergen op Zoom (WIBoZ).

WIBoZ is een kleinschalig particulier initiatief, waarvan de bouw van een woon- zorgcomplex voor 21 jongvolwassenen met een verstandelijke beperking de aankomende maanden van start zal gaan.

Alle leerlingen, leerkrachten en ouders zijn enorm actief geweest en hebben met activiteiten vanuit alle groepen geld ingezameld.

Op vrijdag 8 juni ontving WIBoZ van directeur Heidi Thieme en haar leerlingen een cheque met daarop het resultaat van alle inspanningen van de leerlingen.

 WIBoZ is ontzettend vereerd dat de Montessorischool WIBoZ helpt bij de realisatie van de inrichting van de gezamenlijke ruimten en hiervoor het enorme bedrag van 1.475,00 euro heeft opgehaald.

 

Het True Door Project

Met de opbrengst zal WIBoZ de gezamenlijke ruimten een “huiselijke” uitstraling gaan geven. Dit gebeurt op een eigenwijze manier en met de stem en inbreng van de toekomstige bewoners.

Het personaliseren van de ruimten zal invulling krijgen middels het toepassen van het “True Doors” principe. Een simpel idee met een groot effect, waarin door op maat gemaakte persoonlijke afbeeldingen en foto’s de gezamenlijke ruimten en gangen een persoonlijke touch krijgen en zorgen voor erkenning en een huiselijke sfeer binnen de nieuwe omgeving.

Ze zeggen namelijk iets over de bewoners zelf en zorgen hierdoor voor iets tastbaars.

Iets tastbaars en blijvends waarin alle leerlingen, ouders en leerkrachten van de Montessorischool actief hebben bijgedragen, zodat dit inrichtingsproject van WIBoZ gerealiseerd kan gaan worden.

 

Gezien de grote betrokkenheid van de school is afgesproken met directeur Heidi Thieme dat WIBoZ de leerlingen en de ouders van de Montessorischool zal blijven informeren over de ontwikkeling en realisatie van het “True Doors” project. Voorzitter Ad van der Wegen gaf daarbij aan te hopen dat de leerlingen en leerkrachten van de Montessori na de realisatie van de bouw en inrichting een bezoek komen brengen om het eindresultaat zelf te komen zien.

 

Het True Doors project is een van de projecten binnen WIBoZ die de inrichting van het prachtige nog te bouwen appartementencomplex op de locatie “Op de Weele” mogelijk maakt.

Wilt u als bedrijf ook een van deze projecten ondersteunen of meer informatie willen over WIBoZ. Kunt u WIBoZ en de ontwikkelingen van de projecten en de bouw blijven volgen via de website www.wiboz.nl of de facebookpagina nl.facebook.com/WiBoZ, hier staan ook de contact gegevens vermeld.